Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok mindent sikerült már megvalósítani közösségi finanszírozással, de az Alcraft készítői most elég nagy fába vágták a fejszéjüket, mert egy elektromos hajtású sportkombihoz gyűjtenek pénzt. A GT paraméterei mindenesetre ígéretesek: 600 lóerő és 480 kilométeres hatótáv.

Még egy elektromos autó, sóhajthatnál fel, de az Alcraft ennél azért érdekesebb. Nem a városi ingázó buborékok közé készül betörni a brit cég, hanem inkább az olyan sportos prémiumtermékeknek állítana újabb ellenfelet, mint amilyen a Tesla. Az Alcraft csupa tapasztalt autóipari szakemberből áll, és az első prototípus terveit már meg is mutatták.

Ígéretes autónak tűnik a GT, ami a britek kedvenc shooting brake, azaz háromajtós sportkombi formáját kapta. A 2+2 üléses karosszéria négy kerekét három villanymotor mozgatja összesen 600 lóerős teljesítménnyel, ami a számítások szerint 3,5 másodperc alatt gyorsítana nulláról százra. A hatótáv egy feltöltéssel 480 kilométer lesz.

De a fejlesztéshez még hiányzik a pénz, és ezt közösségi finanszírozással szeretné előteremteni az Alcraft. Már várják az adakozókat, és akik fantáziát látnak a tervekben, azok 10 fonttól 25 ezer fontig járulhatnak hozzá a fejlesztéshez, ezért pedig tesztvezetést a prototípussal, az autó dizájnere által tervezett karórát és elektromos kerékpárt kaphatnak.

Meglátjuk, hogy elég-e ez az ötlet ahhoz, hogy a közösségi finanszírozás kiadja a fejlesztés költségeit, mindenesetre ha összejön a pénz, akkor 2019-ben már gyártanák az Alcraft GT-t.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.