Nem is a baleset oka volt furcsa, hiszen kábítószerfogyasztás és gyorshajtás okozta, hanem a következménye, a becsapódó Tesla szétrepülő darabkái ugyanis elég különös helyeken kötöttek ki.

Az oregoni Corvallis városának rendőrsége osztotta meg egy baleset furcsa történetét, amiben egy Tesla Model 3 vezetője több mint 160 km/órás sebességgel hajtott, de elvesztette az uralmát a jármű fölött, két fát letarolva egy villanypóznába csapódott, és az elektromos autó szanaszét repülő alkatrészei egészen különös helyeken kötöttek ki.

Most figyelj: az egyikben egy akkucella eltalálta a lakót, aki szerencsére nem sérült meg, míg a másikban az ágyra esett, és a felhevült akkumulátor meg is gyújtotta az ágyneműt. A baleset további furcsa következménye, hogy a Tesla kiszakadó kereke egy emeleti lakás falának csapódott, és úgy megrongálta a falban lévő vízvezetéket, hogy elárasztotta a fürdőszobát és az alatta lévő helyiséget is.

és figyelmeztették a környéken lakókat, hogy további darabok maradhattak, ami veszélyes lehet, egy megsérült burkolatú akkumulátor ugyanis magától is kigyulladhat.

A sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, de három sarokkal odébb elfogták, és a kórházba szállították, ahol kiderült, hogy kannabiszt fogyasztott, a rendőrség gondatlan vezetéssel és cserbenhagyással is gyanúsítja. Az eset tanulsága azon kívül, hogy a modern autókban egy ilyen nagy erejű becsapódást is sértetlenül meg lehet úszni, az, hogy

(via)

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.