Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A héten mutatta meg, egyelőre még álcázva, az első olyan autóját a Volkswagen, amit az alapoktól elektromosnak terveztek. Egy nap alatt rengetegen befizették rá az előleget, amiből úgy tűnik, hogy elég nagy az érdeklődés az ID.3 iránt.

Fokozatosan mutatja be az első eleve elektromosnak tervezett autóját a Volkswagen, a héten le is leplezték, de még csak színes álcában mutatták meg az autót, amiről csupán néhány részletet árultak el.

Mégis elég volt ez ahhoz, hogy több ezren megrendeljék maguknak az ID.3 névre keresztelt modellt. Csak az előrendelés indult el, de 24 óra alatt már tízezren fizették ki az előleget.

Ezért még csak a rendelési jogot kapjuk meg, hogy miután a frankfurti autószalonon teljes egészében leleplezik, és megismerjük az autót, meg tudjuk erősíteni a szándékunkat. Az elsőként megrendelt példányokat is csak 2020-ban adják át.

Az érdeklődést látva úgy tűnik, hogy nem lesz gond az ID.3 eladásaival.

A Volkswagennél úgy számolnak, hogy egy évben legalább 100 ezret tudnak eladni belőle, és ebből az első 30 ezer példány tartozik a 1ST szériába, ami gazdag felszereltséggel és a 420 kilométeres hatótávú, közepes méretű akkumulátorral jön, 40 ezer euró alatti áron.

Ha az első széria kifutott, akkor indul a többi változat gyártása, lesz egy 330 és egy 550 kilométeres hatótávú kivitel is, az előbbit 30 ezer euró alatti áron tervezik, az utóbbi még körülbelül 10 ezerrel lesz drágább a bevezető szériánál. Az első vevőknek a Volkswagen egyévi ingyenes töltést is ad a WeCharge alkalmazással elérhető európai töltőhálózatában.

Ha megnéznéd belül is, ide kattints:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.