Megszűnik a Tesla Model S és Model X alapváltozata
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elon Musk árulta el, hogy a jövő héttől már nem rendelhető a Model S és Model X alapváltozata, a két típust csak a nagyobb, 100 kilowattórás akkumulátorral gyártja tovább a Tesla.

A megjelenése óta sokféle változatban volt már kapható a Tesla Model S és Model X, ahol a típusnév után írt szám az akkumulátor kapacitását jelöli kilowattórában. A legkisebb változat a 60-as volt, amit már korábban törölt a Tesla, most pedig a 75D is kikerül a kínálatból. Az egyetlen opció az lesz, hogy a 100D-hez kérjük-e a Performance csomagot, amivel a 612 lóerős elektromos szedán 2,7 másodperc alatt gyorsulhat százra.

Persze a Model S-ből már a 75D sem volt gyenge,

hiszen a két elektromotorja legalább 320 lóerős teljesítményre és 525 Nm nyomatékra volt képes, amivel 5,2 másodperc alatt gyorsult százra, 225 km/óra volt a végsebessége és 490 kilométer a gyári adatok szerinti hatótávja, még a korábbi mérési rendszer szerint.

Nézd meg, hogyan gyorsul a Model S 75D a Kia Stinger ellen:

A mostantól kapható 100D már 442 lóerős és 660 Nm a nyomatéka, 4,4 alatt van százon, megfutja a 250 km/órát, és 632 kilométer az elméleti hatótávja.

A kínálat szűkítésének oka lehet, hogy a Tesla így tenne nagyobb különbséget az időközben megjelent Model 3 és Model S között, de a drágább típusok közelgő modellfrissítését is előrevetítheti.

Elon Musk on Twitter

Starting on Monday, Tesla will no longer be taking orders for the 75 kWh version of the Model S & X. If you'd like that version, please order by Sunday night at https://t.co/46TXqRJ3C1

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.