Megváltoztatja ikonikus hűtőmaszkját a BMW, és jó oka van rá

Sokat formálódott az évtizedek alatt, de mindvégig megtartotta stílusát a BMW jellegzetes vese alakú hűtőmaszkja. Most azonban nagyot változhat.

Mindenki felismeri a BMW-t a klasszikus vese alakú hűtőmaszkjáról, ami az évtizedek során magas, karcsú darabból széles, határozott formájú lett. Nagyot nem változtattak rajta, egészen mostanáig, és meg is van az oka a változásnak.

Az i3 és az i8 után ugyanis jönnek az újabb elektromos és konnektoros hibrid BMW-k, amihez új formákkal kísérleteznek a dizájnerek. A már készülő i4-et előrevetítő i Vision Dynamics tanulmányautón csak stilizált volt a maszk, most pedig itt egy újabb típus.

Jövő héten, április 25-én a pekingi autószalonon mutatja be a következő modelljét a BMW, amihez új hűtőrács is jár. A klasszikus veseforma megmaradt, de középen összenyitották, ami teljesen újszerű formát ad neki, vélhetően ezzel különböztetik meg a hagyományos modellektől.

Azt már az új generációs X3 bemutatóján elárulta a BMW, hogy tisztán elektromos hajtású változata is lesz, mi több, ez lesz az első teljesen elektromos SUV-je a márkának. Most megismerhetjük a prototípusát, jövőre pedig a szériaváltozat érkezésére számíthatunk.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon