Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Michelisz Norbinak remekül indult a szezonzáró hétvége a túraautó-világkupában, mindkét időmérőt és az első futamot is megnyerte, de aztán leszakadt az eső, és felborult az addigi sorrend, az utolsó versenyen pedig kis híján elveszett minden.

Magabiztosan kezdte a szezonzárót Michelisz Norbi, pontelőnnyel az élen érkezett Malajziába, ahol fölényesen szerezte meg a pole pozíciót, és az első versenyen sem talált legyőzőre.

A második futamon a szakadó eső hozott káoszt, amiben Norbi a nyolcadik helyet szerezte meg, míg a legnagyobb riválisa, Guerrieri megkaparintotta a győzelmet.

Norbi egész hétvégi tempója azonban már nem maradt meg erre a versenyre, láthatóan lassabban rajtolt, és az első körben már csak a harmadik helyen autózott. Még ennyi is elég lett volna neki a világkupa-győzelemhez, de a negyedik hely már nem, és ekkor nagyon úgy tűnt, hogy elúszik az elsőség.

Guerrieri mögött azonban óriási tempót ment Azcona és Kristoffersson, akik végig szorongatták az argentint, a hondás le is csúszott a pályáról, az autóján eltömődött a hűtő, és számára megtörtént a dráma, a vészüzemmódba kapcsolt autóval egyre csak lassult. A győzelmi esélyei elvesztek,

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.