Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mostantól AMG modellek is készülnek a Mercedes kecskeméti üzemében. Az A-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake legizmosabb változatainak gyártása egyszerre indult el, és igényelt némi előkészületet.

A kecskeméti Mercedes-gyárban idén már harmadszor indítják el új modell gyártását, és talán ez a legizgalmasabb az összes közül. Most először készülnek nálunk AMG modellek, és A 45, a CLA 45, valamint az utóbbi Shooting Brake változata is kizárólag a magyarországi üzemből kerül ki. A kompakt sportmodellek 387 és 421 lóerős változatban is rendelhetők.

A munka 2018-ban elkezdődött, szorosan együttműködve az AMG részleggel, hogy az affalterbachi csúcsmodellek Kecskeméten is a legjobb minőségben készüljenek. A gyártásban részt vevő munkatársakat hónapokig képezték erre a feladatra.

Az AMG modellek például szélesebb első sárvédőket kapnak, aminek az előállítása és felszerelése is nagyobb figyelmet érdemel, a fényezőrendszert pedig további különleges színek felvitelére kellett felkészíteni.

Az immár nálunk is gyártott AMG modellek eladása Magyarországon is nőtt, 2019-ben az első félévben több mint duplájára a korábbi év hasonló időszakához képest. Ebben szerepe van annak is, hogy a vevőket itthon már két Mercedes-AMG Performance Center várja, ahol külön értékesítők foglalkoznak a legizmosabb modellekkel.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.