Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes jövő héten leplezi le az elektromos csúcsmodelljét, és azok után, hogy az EQS belső terét már megmutatta, most az álcázott képekkel együtt a főbb műszaki adatokat árulták el.

A legújabb szokás szerint a Mercedes is fokozatosan mutatja be a legújabb modelljét.

Az elektromos autók S-osztályának nevezett EQS-nek előbb a belső terét mutatták meg a szélesvásznú műszerfalával, most pedig az álcázott képek mellé elárulták a főbb műszaki adatokat, köztük a teljesítményt és a hatótávot.

A 2019-ben bemutatott tanulmányautóról már sejteni lehetett, hogy az EQS formája elrugaszkodik a hagyományos limuzinok lépcsőshátú alakjától, de a most mutatott álcázott képeken már biztosan látszik, hogy

A Mercedes azt is elárulta, hogy az újdonság minden idők legkisebb légellenállású szériamodellje lesz, a Cw értéke ugyanis csak 0,20, két tizeddel kisebb az eddigi legjobb Mercedeseknél. A fejlett hajtáslánc mellett az aerodinamikának is jelentős szerepe van abban, hogy

Most derült ki az is, hogy kétféle változatban érkezik a piacra az elektromos csúcsmodell.

Az EQS 450+ egymotoros, hátsókerék-hajtású kivitel lesz, 334 lóerős teljesítménnyel és 568 Nm nyomatékkal, míg az EQS 580 4Matic kétmotoros, összkerékhajtásos modell, 525 lóerővel és 855 Nm maximum nyomatékkal.

és később még ennél is erősebb AMG változata is készül. Az energiafogyasztása a két modellnek 15,7 és 21,8 kilowattóra között lesz száz kilométeren az újabb WLTP mérés szerint.

A töltés felárért 22 kilowattal mehet a váltóáramú, és 200 kilowattal az egyenáramú töltőnél, amivel 15 perc alatt 300 kilométerre elegendő energiát lehet tölteni bele.

A további részletekig április 15-ig kell várnunk, akkor leplezik le teljes egészében az EQS-t.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.