A világ egyik legjobb terepjárójának tartott Unimog alapjára építette az ausztrál Earthcruiser a legújabb expedíciós járművét. Az Explorer XPR négy és fél méter hosszú kabinjában otthonos lakást rendeztek be, apokalipszis idejére is elegendő tartalékokkal.

A 300 lóerős Unimog adta az alapját az ausztrál Earthcruiser legújabb expedíciós járművének, amivel tényleg elindulhatsz a világ végén túlra, hiszen összesen 800 literes üzemanyagtankja van, ami 3500 kilométeres hatótávot jelent. Nem gond az sem, ha az összkerékhajtás és a felező ellenére mégis elakadsz vele, hiszen a 24 voltos elektromos csörlője kilenc tonnát képes kihúzni, de ha tényleg nagy a baj, akkor fejsze és láncfűrész is helyet kapott a fedélzeten.

Csak a felépítménye 4,4 méter hosszú, amiben egy otthonos kis apartmant rendeztek be kétszemélyes ággyal és két pótággyal, konyhával és étkezővel, valamint kültéri grillezővel. A felszereltség része a 212 literes hűtőszekrény 68 literes fagyasztóval, a 860 literes víztartállyal pedig jó néhány napig kihúzod a civilizációtól távol. A gyártója szerint az Explorert úgy tervezték meg, hogy mínusz 40 fokos fagy és extrém hőség sem árt neki.

Ötletes megoldások segítik a világkörüli utat, hiszen például a járművet úgy méretezték, hogy interkontinentális szállításhoz beférjen egy szabványos konténerbe, míg más földrészen is egyszerűen vezethetsz, hiszen a kormánykerék és a pedálok 30 másodperc alatt átszerelhetők az ellenkező oldalra. Az autót négykerék-kormányzással is felszerelték, és a hátára felfér egy krosszmotor, hogy ne mindenhová ezzel a batárral kelljen menned.

A modern kor jegyében a jármű mintegy 140 funkcióját lehet ellenőrizni és állítani okostelefon vagy táblagép segítségével, így például a guminyomást menet közben is lehet szabályozni eltérő terepre, és a négy hidraulikus emelővel gombnyomásra emelhető meg a jármű a kerékcseréhez. A műholdas nyomkövetővel és a fedélzeten lévő öt kamerával pedig 45 napon keresztül rögzítheted az utadat, amit akár élőben is közvetíthetsz az interneten.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon