Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Időnként különféle víziókkal állnak elő az autógyártók a jövő közlekedése témájában, most éppen a Mercedesnél osztották meg az elképzeléseiket. A Vision Urbanetic olyan önjáró elektromos jármű, aminek a felépítményét buszról furgonra lehet cserélni.

Könnyen lehet, hogy a következő egy-két évtizedben teljesen megváltozik a városok közlekedése, a legutóbb a Mercedesnél mutatták meg az ötleteiket. A Vision Urbanetic egy olyan elektromos hajtású jármű, aminek a felépítményét egyszerűen ki lehet cserélni. Az akkumulátor és az elektromotorok a padlóban kaptak helyet, erre kerülhet a városi busz vagy furgon karosszériája.

A furgonváltozat pedig annyira kockaforma, amennyire csak lehet, ennek 3,7 méteres rakterébe a jelenleg használt teherautóknál jóval több rakomány férhet el.

A Mercedes szerint a jövő buszának nem lenne menetrendje, igény szerint közlekedésnek a járművek, amikor éppen többen szeretnének menni egy irányba, ezt  az okostelefonok korában elég könnyű kideríteni. Az alváz pedig felépítmény nélkül, önjáró módban is képes lesz eljutni a következő állomásig, hogy újabb feladatot lásson el.

Eközben az oroszoknál:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.