Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra önmagában olyan hangulatú esemény, ami miatt az ember hajlamos autót vásárolni, hogy részese lehessen.

Egy Mercedes tulajdonos számára valószínűleg a legkevésbé izgalmas rész az együtt töltött évek alatt az autó tíz és harminc éves kora közötti időszak: amikor már nem új az autó, de még nem is számít különleges járműnek. Ezért mindig érdemes egy újat és egy régit is tartani, ha tartósan magas pulzussal szeretnénk a garázsunkkal való kapcsolatunkat ébren tartani.

Így teszi ezt valószínűleg az a száz gazda is, akik 2019-ben neki vágtak a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrának, melyet idén már 11. alkalommal szervezett meg a legpatinásabb német autómárka.

A Magyarországon 2003-ban indult két-háromnapos program elsősorban a márka iránt leginkább elkötelezett, annak tradícióit és kulturális értékeit ápoló, fanatikus közösség számára kínál csodálatos kikapcsolódást, akik olyan különleges állapotú, harminc évnél idősebb autók gazdái, melyek az utakon felbukkanva őszinte örömkönnyeket csalnak a fiatalok és idősebbek arcára.

A kétévente megrendezésre kerülő háromnapos esemény célja, hogy összehozza az oldtimerek és Mercedesek rajongóit egy ügyességi versennyel kombinált hosszúhétvégén, ahol mellesleg gyönyörű tájakon vonulhat végig a csillagos konvoj. 2019-ben a jászberényi JP Autó telephelye volt a startpont, a végállomás pedig a cívis főváros. A több, mint 500 kilométeres útszakasz pedig számos 1/100-as versenyszámmal megszakított kaland volt, melyet minden alkalommal felfoghatatlan eredményekkel nyernek meg a mindenkori legjobbak.

Az 1/100-as versenyek annyit tesznek, hogy adott egy ügyességi versenyszakasz, például egy parkoló, ahol két felállított fotocella között kell meghatározott időre teljesíteni a különböző manőverezős feldatokat. Például, úgy kell végigmennünk egy leginkább kresz-rutinhelyzetnek tűnő feladatsoron, hogy pontosan 16 másodperc alatt érjünk célba, ha pedig ennél kevesebb vagy több lesz a mért időnk, plusz pontokat kapunk. Ez pedig egy olyan verseny, ahol az nyer, akinek a legkevesebb pontja van, vagyis a legprecízebben oldotta meg a feladatokat, amiből körülbelül tizenöt van a két nap alatt.

A program természetesen tartalmazza a szállást és az étkezéseket is a résztvevőknek, egyedül az autót kell vinni (illetve a nevezési díjat), de itt nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelni annak érdekében, hogy ne rozsdás zöldséges mercikkel, hanem sokkal inkább álomszép SL 190-ekkel legyen megtűzdelve a mezőny.

A legközelebbi verseny két év múlva lesz, addig van időd beszerezni/felújítani/korba érkeztetni egy csillagost, mert el kell mondjuk, hogy fantasztikus élmény és igazán szívet melengető tematika.

 

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.