A váratlan hírt maga a Bosch elnöke, Volkmar Denner kottyintotta el, akik tavaly óta dolgoznak együtt a Daimlerrel egy önvezető autó kifejlesztésén.

Úgy tűnik, a robotautók fejlesztésében érzékelhető egyre élesedő verseny a Mercire is hatással volt, hiszen bár a németeknek már évek óta van kvázi önvezető technológiájuk, eddig visszafogottan mindig a következő évtized elejére jósolták a robotautójukat. Ehhez képest némileg váratlan, hogy már hónapokon belül megkezdik a robottaxi tesztüzemét.

A Bosch igazgatója nem volt túl bőbeszédű, így azt egyelőre nem lehet tudni, hol tesztelik majd az új technológiát, annyi viszont biztos, hogy nem átalakított Mercedesekre kell gondolni, hanem a kezdetektől fogva önműködőnek tervezett, teljesen újfajta járművekre, amiket a telefonunk segítségével rendelhetünk magunkhoz.

Egyelőre természetesen az is hétpecsétes titok, hogyan fog kinézni a Merci robottaxija, de azért halvány elképzelésünk lehet róla, hiszen a Mercedes már 2015-ben belengette, hogy nagyjából milyennek képzelnének egy teljesen önműködő autót.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon