Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Ferrarit másolná a Mercedes.

A legkisebb F1-es csapat, a Haas gyakorlatilag a Ferrari fiókcsapataként működik, ami azt jelenti, hogy a maranellóiak motortechnikával és mindenféle fejlesztéssel látják el az említett kiscsapatokat.

A hírek szerint a Williams is beérné hasonló pozicíóval – csak mentse meg valaki a csapatot alapon –, a grove-iak pedig azt szeretnék, ha a Mercedes karolná fel őket, és ez állítólag az aktuális világbajnok istállónak sem lenne ellenére:

„Azt már láttuk, hogy a Ferrari és a Haas között működik ez a rendszer, méghozzá mindkét fél számára. Ez a rendszer egyelőre nagyon sikeres és természetesen a mi gondolataink is elmentek ebbe az irányba, akár a Williamsszel vagy a Force Indiával is együtt lehet működni.”

Toto Wolff szerint tehát egyáltalán nem kizárható egy szorosabb partnerkapcsolat valamelyik csapattal, de csak 2019-től, mert egyelőre az idei szezonra koncentrálnak.

Jelenleg egyébként úgy fest a felállás, hogy a Williams és a Force India is Mercedes-motorokkal fut, utóbbi pedig még a váltót és a teljes hidraulikus rendszert is megkapja.

Eközben meg...


(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.