Mesés tájakon száguld a magyar Iso Grifo ebben a rövidfilmben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A csodás állapotú veterán autókat megörökítő videók közül duplán is érdekes lehet ez az epizód, nemcsak a kivételes formában lévő Iso Grifo miatt, hanem azért is, mert tulajdonosa magyar, aki ezzel váltotta valóra nagy álmát.

Az Isetta törpeautóról és stílusos sportkupéiról ismert olasz Iso márka történetét dolgozza fel egy új csatorna, az An Italian Garage első évadja, aminek első epizódja éppen egy magyar tulajdonú példányt mutat be.

hiszen a formáját Giorgetto Giugiaro tervezte, amikor a Bertone dizájnere volt, a motorja a Corvette-ből származó V8-as volt, a teljesítménye 300-tól 435 lóerőig terjedt. 1974-ig összesen 413 darabot gyártottak le belőle, és a típussal együtt a gyártó is megszűnt, az olajválság miatt húzták le a rolót.

Ádám, aki egy médiaügynökség vezetője, még gyerekkorában játszott egy ugyanilyen világoskék Iso Grifo matchboxszal, mint aminek az életnagyságú változata mellett most áll. A szenvedélyének élve szerezte be a ritka sportkupét, amit gyönyörű tájakon autózva mutat be ebben a szépen fényképezett, bő 11 perces videóban, ahol a kocsit restauráló olasz műhelyt is megismerheted.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.