El sem hinnéd, hogy ez a sportkocsi is kínai
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egykor neves brit autómárka, az MG immár kínai kézben van, és egészen elfogadható kompakt autókat gyárt, de azokat hozzánk legközelebb csak a briteknél kapni. Most azonban egy elég menő elektromos tanulmányautóval jelzik, hogy nagy terveik vannak.

A múlt század elején alapított MG elsősorban sportos típusaival vált ismertté, a legutolsó nagy dobásuk a középmotoros MG F roadster volt, a csődjük előtt pedig Roverek sportosabb változatait árulták. Nem sokkal később kínai kézbe került a márka, ami teljesen megújult kínálattal kezdett új életet. Az MG 5 és MG 6, valamint a két crossover, a GS és a ZS egészen jól néznek ki, aligha mondanád meg, hogy kínai tulajdonú márka saját fejlesztésű autóiról van szó.

Kínán kívül egyébként Dél-Amerikában, Dél-Afrikában, Thaiföldön, és hozzánk legközelebb Nagy-Britanniában kapni az újkori MG-ket, az utóbbi piacon éppen arra a nosztalgiára építenek, mint amivel nálunk a Dacia, Lada és Škoda is szerezhet vevőket. De az MG-nek ennél nagyobb tervei vannak, Európa többi piacán is megjelennének, és az új korszakot egy egészen látványos tanulmányautóval vezetik fel.

A sanghaji autószalonon bemutatott E-Motion Concept jelzi, merre tart a márka. Az MG újkori autói is egészen kellemes formájúak, ez a sportkocsi azonban egyenesen izgalmasnak is mondható, nem csak a felfelé nyíló ajtók miatt. Az MG nem kényeztet el túl sok műszaki adattal, egyelőre csak a célkitűzéseket sorolták fel: a tisztán elektromos sportautó 4 másodperc alatt gyorsulna százra és 500 kilométert tenne meg egy feltöltéssel. Ha nem is ezzel kezdik a megújulást, de kíváncsian várjuk az MG visszatérését.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.