Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyári szünet után ezen a hétvégén Kínában folytatódott a túraautó-világkupa, ahol Michelisz Norbi elég erősen kezdett: egy negyedik és egy első hellyel átvette a vezetést a pontversenyben.

A túraautó-világkupa kínai hétvégéje elég jól indult Michelisz Norbi számára, aki a szombati első futamon negyedik lett, ezzel 13 pontot szerzett. Még eredményesebben folytatódott számára a vasárnap, ugyanis a második futamon a fordított rajtrács szerint a második helyről indulhatott. Sokáig tartotta is a második helyét Andy Priaulx mögött, és néhány körrel a vége előtt úgy tűnt, meg tudja előzni a háromszoros világbajnok britet.

Az egyik kanyarban azonban defektet kapott a Lynk & Co, és korábban is fékezett a pilótája, Norbi pedig belerohant, miközben a mögöttük haladó Tarquini megelőzte mindkettőjüket. Priaulx jött ki szerencsétlenebbül az esetből, megpördült és kénytelen volt kimenni a bokszba, míg Michelisz autója inkább csak optikailag sérült, ezért folytatni tudta a futamot.

Michelisz ezzel a 247 pontjával átvette a vezetést az összetettben,

még úgy is, hogy a harmadik futamot hamar feladni kényszerült. Mögötte Guerrieri 231, Muller 230 és Björk 209 ponttal következik a sorban. A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila is pontokat szerzett a kínai hétvégén, egy 6. és egy 13. helyével 52-re növelte a pontjai számát, ami a 21. helyre elegendő.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.