A hétvégén jön az Osztrák Nagydíj, és ha már jön, akkor nosztalgiázzunk egy kicsit és repüljünk vissza az időben 20 évet Michael Schumacher és Rubens Barrichello esetéhez.

A 2002-es spielbergi futamon történt, hogy a pole pozícióból rajtoló, a versenyt szinte végig az élen autózó Rubens Barrichellót arra kérte a Ferrari, hogy engedje át vezető pozícióját a mögötte haladó Michael Schumachernek, hogy a német bebiztosíthassa világbajnoki címét. A brazil pilóta hosszas kérlelés után – állítólag csak a kirúgással való fenyegetést követően – végül eleget tett a csapatutasításnak, ráadásul elég lágtványosan: az utolsó körben a célegyenesben engedte el Schumachert:

A díjátadón hiába állt Barrichello a dobogó legfelső fokán, a brazil himnusz helyett a német szólt, miközben a Ferrarit (és Schumachert) kifütyülték, abban pedig biztos lehetsz, hogy az nem Barrichellónak szólt.

Az eset hatalmas port kavart, az FIA ezek után megtiltotta a hasonló csapatutasítások alkalmazását, amit egyébként később visszavont.

(Forrás: Motorsport.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt