Az eset hatalmas port kavart.

A hétvégén végre elindul a Forma–1 2020-as idénye, a mezőny rögtön egy dupla futammal kezd Ausztriában. És ha már Osztrák Nagydíj, akkor nosztalgiázzunk egy kicsit és repüljünk vissza az időben 18 évet.

A 2002-es spielbergi futamon történt, hogy a pole-ból rajtoló, a versenyt szinte végig az élen autózó Rubens Barrichellót arra kérte a Ferrari, hogy engedje át vezető pozícióját a mögötte haladó Michael Schumachernek, hogy a német bebiztosíthassa világbajnoki címét.

A brazil pilóta végül elég látványosan tett eleget a csapatutasításnak – állítólag hosszas kérlelés után csak a kirúgással való fenyegetés vált be –, az utolsó körben a célegyenesben engedte el Schumachert:

A díjátadón hiába állt Barrichello a dobogó legfelső fokán, a brazil himnusz helyett a német szólt, miközben a Ferrarit (és Schumachert) kifütyülték – mert abban biztos lehetsz, hogy az nem Barrichellónak szólt.

Az eset hatalmas port kavart, az FIA ezek után megtiltotta a hasonló csapatutasítások alkalmazását, amit egyébként később visszavont.

(Forrás: Motorsport.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.