Minden részletében gyönyörű ez a Porsche 911 Targa
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 911 Targa talán a legstílusosabb változat a Porsche sportautójából, a bukókeretes kabrióból pedig most egy olyan példányt mutatunk, ami még szebb, mint amikor újonnan kijött a gyárból.

A 356-ból, a Porsche első sportautójából volt kabrió, de a 911-ből egy kicsit várni kellett rá. A szigorodó amerikai biztonsági előírások miatt a Porschénél úgy vélték, hogy nem lenne elég egyszerűen levágni a tetőt. A Karmann által épített prototípus ezért egyedi példány maradt, a Porsche pedig bemutatta a Targát, ami stíluselemmé tette a bukókeretet.

A nevét a szicíliai Targa Florio autóversenyről kapta, ahol a Porsche is aratott győzelmet 911 Carrera RS-sel. Szálcsiszolt rozsdamentes acélból készítették a bukókeretet, ezért ragyog olyan ellenállhatatlanul, a tetőpanel kivehető volt, és

1968-as évjáratú ez a példány, még a műanyag hátsó szélvédővel, de már a 911S változatban. A kétliteres, hathengeres bokszermotor teljesítményét ebben 130-ról 160 lóerőre növelték, és az ikonikussá vált Fuchs felnik is ekkor jelentek meg.

A sárga 911 Targa a Petersen Automotive Museumban nézhető meg Los Angelesben.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.