Egy családi egyterű ráncfelvarrása nem túl izgalmas téma, de máris jobban hangzik, ha megtudod, hogy az új Zafirát mobilról nyithatod, van benne wifi, és egy asszisztens minden kérdésedre válaszol.

Az ezredfordulón tette népszerűvé a kompakt méretű, mégis hétüléses egyterűket az első Zafira, aminek eddigi három generációjából rengeteget adtak el: biztosan te is ismersz olyan családot, aki ilyennel jár. Most megújult az Opel egyterűje, és a ráncfelvarrás messze túlmutat az új fényszórókon és hűtőmaszkon, vagy az átalakított műszerfalon. Az OnStar szolgáltatás magyarországi elindításával a Zafira mindig online, ami rengeteg előnnyel jár.

Például okostelefonos alkalmazással a távolból is nyithatod vagy zárhatod az ajtókat, működtetheted a lámpákat vagy a kürtöt, de lekérdezheted, mennyi üzemanyag van a tankban, vagy milyen a nyomás az abroncsokban. A telefonon beállított úti célt letöltheted az autó navigációjába, és a kocsi helyzetét is megmutatja, ha épp nem találod a parkolóban. Ha azért nincs meg, mert ellopták, akkor a helyzetének lekérdezésével a rendőrségnek is segít kézre keríteni a tolvajt, amihez az indítást is blokkolhatja.

De ennél is fontosabb, hogy segít, ha bajba kerülsz. Ha ütközik az autó, akkor azonnal bejelentkezik egy operátor, és ha nem reagálsz, akkor automatikusan riasztja a mentőket úgy, hogy megadja, hol vagy, milyen irányból, milyen tempóval történt a becsapódás, és nyíltak-e a légzsákok. Külföldön ez óriási segítség. Az SOS gombbal te magad is kérhetsz segítséget, például ha rosszul vagy, az OnStar gombbal pedig egy igazi mindentudó asszisztenst kapcsol vonalba, aki bármilyen kérdésedre válaszol. Ha szépen kéred, még a bediktált úti célod is betáplálja a navigációba.

Mindezt az teszi lehetővé, hogy a Zafira mindig online, ennek előnyeit pedig az utasaid is élvezni fogják. Az autóhoz adott 4G internetelérést fedélzeti wifi osztja meg, a tetőre szerelt erősebb antennával jobb a vétel, mintha a saját mobilnettel próbálkoznál. A csomag részleteit még nem dolgozták ki, de a Vodafone adja majd a hálózatot, és valószínű, hogy az első három hónapban 3 GB adatforgalom jár, ami elég soknak hangzik. Ha nem rendeltél beépített navigációt, akkor elég egy USB kábel, hogy a CarPlay segítségével az iPhone funkcióit az autó érintőképernyőjéről is elérd.

Az egy évig ingyenes OnStar ezen kívül egy sor további funkcióval könnyíti meg az életed. Öt évig havonta elküldi az autód diagnosztikáját, amit a weben is elérhető felületen is mutat, ha pedig hibajeled van, akkor azt már a szerviz is tudni fogja, amikor időpontot kérsz. Ha tartasz attól, hogy megfigyelnének, egy gombnyomásra ki is kapcsolhatod a szolgáltatást, ami ugyanakkor további funkciókkal bővülhet. A jövő okos városában a hálózatba kapcsolt autód tudni fogja, mikor vált zöldre a lámpa, és az útvonaladon lévő balesetről is időben értesül. A mobillal nyitható zárak, a telefonos asszisztens és a fedélzeti wifi azonban már a jelen: mind benne van az új Opel Zafirában.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.