A Renault hamarosan leleplezi az új, teljesen elektromos hajtású Megane-t, és ennek előzeteseként most az álcázott prototípusról mutatott képeket.

A múlt év októberében mutatta meg a Renault, hogy az új Megane egy kompakt méretű elektromos autó neve is lesz.

Az eVision névre keresztelt tanulmányautó után idénre ígérték a sorozatgyártásba kerülő prototípust, amiből egy hónapja már felvillantottak néhány részletet. Most az egész autót láthatjuk, de egyelőre álca alatt.

A mintás fólia már alig takarja a Megane E-Tech Electric formáját,

ezért kiderül, hogy tényleg egy divatos, mutatós crossover lesz a Renault következő elektromos autója. A fényszórók köré a tanulmányautón látott Z-alakú menetfény kerül, az első kilincseket a karosszériába süllyesztették, a hátsókat pedig a tetőoszlopba rejtették.

amivel legalábbis egy ideig párhuzamosan kapható lesz, de mivel eleve elektromosnak tervezték, és a Nissannal közösen fejlesztett CMF-EV padlólemezre építették, ezért annál is tágasabb belső teret ígérnek a gyáriak.

A prototípuson lévő felirat szerint a Megane-nak ez a változata a tanulmányautóban is lévő, 217 lóerőre és 300 Nm-re képes elektromotort és 60 kilowattórás akkumulátort kapja, amivel 450 kilométeres az ígért hatótávolság. A nyáron harminc előszériás példánya kerül az utakra, ezért már a hivatalos premierje sem lehet messze.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.