Az elektromos crossoverek közé érkező e-tron után máris érkezik az Audi következő villanymotoros újdonsága, az e-tron GT, ami a Tesla Model S közvetlen konkurense lesz. Holnap mutatják be a prototípusát, addig is itt az előzetese.

A Jaguarhoz és a Mercedeshez hasonlóan az Audi is a crossoverek kategóriájában kezdi a terjeszkedést az elektromos autók között az egyszerűen csak e-tron névre keresztelt modellel.

Most pedig már készülődik is a következő újdonságával: az e-tron GT egy nagyméretű luxusautó lesz, és ezzel a Tesla Model S közvetlen konkurensévé válik.

A premierjét november 28-án tartják a Los Angeles-i autószalonon, és addig is mutatott róla néhány képet az Audi. Az e-tron crossoverhez hasonlóan itt is mintás álca bújtatja a formákat, de annyi így is kiderül, hogy

A single frame hűtőmaszk megvan rajta, de nem rácsos, mint a belsőégésű motoros modelleken, hanem áramvonalas burkolat került rá, mint az elektromos autókon. A műszaki adatait még nem árulták el, de úgy tudni, hogy

Az e-tron GT a cégen belül a Porsche Taycan testvérmodellje lesz, az utóbbi 2019-ben kerül piacra, és az Audi elektromos szedánja nem sokkal később, 2020-ban kerülhet a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon