Kilenc klasszikus Minivel indultak háromezer kilométeres túrára

A klasszikus Mini az egyik legapróbb autó az utakon, mégis nagy távra vállalkoztak vele, hiszen a magyar márkaklub kilenc tagja nemrég indult Budapestről az idén Portugáliában tartott márkatalálkozóra.

Tudjuk a Mini-tulajdonosokról, hogy rajonganak az autójukért, és nem csak a garázsban őrizgetik kedvencüket, hanem akár háromezer kilométeres túrára is indulnak velük. Így tett a héten a magyarországi márkaklub kilenc tagja, akik a nemzetközi Mini-találkozóra indultak a portugáliai Praia de Mira városába.

Három kisautóval pedig éppen a budapesti Bálna elől rajtoltak el, ahol a MINI legújabb típusait nézheted meg és próbálhatod ki egy pop-up store-ban. A lelkes rajongói konvoj tagja éppúgy az 1972-es Austin Mini, mint az 1991-ben gyártott Mini Mayfair, aminek a motorháztetején az ott egy Queen lemezborító.

Mostanra már mi is tudjuk, milyen a klasszikus Mini-vezetés, mert egy Balaton-felvidéki túrán belekóstoltunk egy 1965-ben gyártott, 34 lóerős Morris Mini Traveller vezetésébe, ahogyan a legújabb 192 lóerős Cooper S-t is meghajtottuk az izgalmas utakon, és a kalandokról hamarosan a Playeren is írunk.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon