Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden évben újabb modellekkel áll elő a BMW a rendőr-, tűzoltó- és mentőjárművek németországi kiállítására, és ezúttal a megszokott kínálat mellett egy dögös rendőrségi MINI koncepciót is készítettek.

Az ötvenes évek óta készít speciális járműveket a rendőrség, majd később a mentők és a tűzoltók számára is a BMW, és ezek közül az újdonságokat minden évben elviszi a németországi RETTmobil kiállításra, ezeknek a járműveknek a szakvásárára. Idén a tűzoltó-parancsnoki X3-nál vagy a mentők Active Tourerénél is izgalmasabb volt egy MINI koncepciója.

A MINI-t ugyanis rendőrautónak öltöztették fel, méghozzá a márkához passzoló vagány dizájnnal. Már a rendőrség felirat sem a szabványos, de még ötletesebbek a festékbombára és festékszóróra hasonlító kék és sárga sávok, amelyek egy esetleges tüntetés előtt már gyárilag felkerültek az autókra. Mint mondják, egy barátságos MINI könnyebben megkedveltetné a testületet a közönséggel.

Mindenesetre a rendőrök biztosan kedvelnének egy ilyen MINI-t, hiszen a BMW-nél a legpaprikásabb John Cooper Works kivitelt vették alapul a koncepcióhoz, aminek kétliteres turbós motorja 231 lóerőre képes. Ha valamivel, akkor egy ilyen szolgálati autóval könnyebben meg lehetne győzni, hogy rendőrnek álljunk.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.