Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb látványos akciót talált ki a Jaguar az XE népszerűsítésére. A középkategóriás szedán két változatával Dél-Wales tengerpartját vették célba, ahol szimultán drifteltek, hogy több mint egy kilométer hosszú mintát rajzoljanak a homokba.

A Jaguar tesztpilótáinak nem okozhat gondot a precíziós vezetés, ha éppen nem rekordot döntenek a Nürburgringen, vagy szaltót ugranak egy új típus bemutatóján, akkor olyan jópofaságokat csinálnak, mint ez is. A helyszín a dél-walesi Pendine Sands hosszú homokos tengerpartja, ahol száz éve sebességrekordokat döntöttek, de ezúttal inkább a látványé volt a főszerep.

Két példány sorakozott fel a Jaguar XE kínálatából,

az egyik a 600 lóerős Project 8, amivel körrekordot döntöttek a Nürburgringen, és limitált sorozatban gyártani is fogják, a másik pedig a 300 lóerős Sport változat, ami nemrég versenyt korcsolyázott az olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándorral, és nyert. Most pedig a homokos tengerparton drifteltek velük (vagy valami olyasmi).

Pontosabban úgy autóztak a két Jaguarral a csúszós talajon, hogy a DNS dupla csigavonalát rajzolták fel velük a homokba, aminek, lássuk be, sok értelme nem volt, de jó móka lehetett. Nézd csak:

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.