Miről híres Ráckeve? Hát a hidrogéndrónjáról és elektromos buszairól!

Olyan rendezvényen jártam, ami egyszerre volt családi ünnep, céges buli, üzleti-technológiai konferencia és termékbemutató tömegközlekedési vállalatok részére.

Könnyű lenne elvinni ezt a beszámolót fensőbbségeskedő gúnyolódásba. Amikor az embert egy hazai gyártású elektromos buszok és egy hidrogéncellás robotrepülőgép bemutatójára szóló regisztráció után a Csavard fel a szőnyeget! és a Kék a szeme fogadja élőben és meglehetős hangerővel előadva reggel 11-kor egy csepeli kisváros szélén, egy családi kisüzem udvarán, akkor azért felmerül benne, hogy a Mercedes vagy a DJI ezt talán nem pont így szokta csinálni. Viszont miután körbesétáltam a telephelyen és beszélgettem az emberekkel, minden a helyére került: a Goldi Mobility ezt így csinálja és ennek meg is van az oka.

A cég tulajdonosának, Kovács Ferencnek kertelés nélkül bevallottam, hogy köszönjük szépen a meghívást, de én bizony soha nem hallottam még erről a vállalatról, és ha volna rám pár perce, tartson nekem egy rövid orientációs tréninget: hol is vagyok, ki is a vendéglátóm, mik ezek a buszok és egyáltalán, mi történik itt körülöttem. Nos tehát: a története 1976-ban kezdődött, amikor a még egyáltalán nem vállalkozásbarát környezetben egy család Ráckevén elkezdett fémipari szolgáltatásokkal foglalkozni.

Elektromos buszok és hozzájuk való gyorstöltők készülnek Ráckevén, egy családi vállalkozásnál

Kovács Ferenc, a Goldi Mobility tulajdonosa

A cég fő profilja hosszú időn át a BKV villamosainak karbantartása, javítása volt, így tévedhetett ki ez a Ganz villamos Ráckevére

Az igazi fejlődés, növekedés 1982-ben indult meg, amikor rátaláltak egy fontos piaci résre: a budapesti Tatra T5C5 villamosok alkatrész-utángyártásának illetve javításának lehetőségére. A BKK villamosparkjában a mai napig ebből a típusból fut a legtöbb: a cég hatszáz villamosának több mint a fele Tatra. Ez a stabil üzlet adta, adja az alapokat az új ötletek megvalósításához. Érdekes, hogy a név egész máshonnan jön. A család egy Goldi-Módi Kft. nevű divatcéget is alapított valamikor, ez alakult át az idők során azzá a mai vállalkozássá, amely Goldion néven már saját márkás buszokat és saját fejlesztésű hidrogéncellás profi drónt mutat be Ráckevén.

Ez pedig annyira nagy dolog, hogy érdemes megünnepelni. A bemutató tehát messze több volt egyszerű sajtótájékoztatónál: valójában családi ünnepnek és helyi fesztiválnak is szánták. A Goldi meghívott erre a parádéra mindenkit, aki része életüknek, sikerüknek. Nem csak az elektromos mobilitás iránt érdeklődő szakújságírók voltak tehát ott, de ott volt a polgármester, a kormány delegáltjai, a cég dolgozói, a dolgozók családtagjai, ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő, a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő... És így lett zenés-zajos fiesta a dologból száraz szakmai bemutató helyett.

Kissé szürreális volt, ahogy keveredett a lakodalmas hangulat a high tech-hel Ráckevén. Zenél: a Sláger Duó

A buszok

A 8,5 méteres Goldion E9 és a 12 méteres Goldion E12, nem titok, valójában kínai gyártású járművek - most még. A terv viszont az, hogy a ráckevei telephelyen akár tucatszám szerelik majd össze őket, nagyrészt már az EU-ban, akár itthon gyártott alkatrészek felhasználásával, a megnyert magyar tömegközlekedési tendereken vállaltak szerint. Az alumínium karosszériás buszok szemre nívós, jól összerakott terméknek tűntek.

a dizájn pedig kívül-belül megfelel a mai trendeknek. A Goldi annyira bízik a járművek technikájában, hogy a vevőknek 300 ezer kilométerig és négy évig terjedő garanciát nyújtanak, végig díjmentes szervizzel. Az ingyenes üzemeltetés része az összes kopóalkatrész-csere is, a fékbetéttől az ablaktörlő gumiig - a gumiabroncsokon kívül. Ez a cég számításai szerint buszonként mintegy négymillió forint árelőnyt jelent az ingyen szervizt nem biztosító konkurenciához képest. A villanybuszok egy feltöltéssel 310 km-es hatótávolságra képesek, a töltés 120 kilowattos, normál CCS gyorstöltővel történik. A Goldi töltőberendezést is gyárt, ezeket is tudja szállítani a buszok mellé, kétéves garanciával.

A 12 méteres, 30 üléses, 19 tonnás, klímás, légrugós városi elektromos buszban 375 kWh a beépített akkukapacitás. Hatótáv: 310 km, végsebesség: 70 km/h

A Goldion E12 utastere

Goldion E12

Az E9 8,5 méteres, 19 üléses, 13 tonnás gép. A kisebbik busz is légrugós, klímás

Virtuális műszeregység a kormány mögött

Magyar nyelvű a menü

 

Várja a magyar utasokat

Mint egy rack-szekrényben, úgy sorakoznak az akkublokkok egymáson

Ilyen kétmázsás CATL-modulokból áll össze a teljes akkupakk

A Goldi töltőt is szállít a buszok üzemeltetőinek, ha kérik

Az elektromos buszok nagy előnye a dízelekhez képest a minimális karbantartási költség. A Goldi ezt egészen pontosan nullára csökkenti az első négy évben

Fontos kiemelni, hogy a ráckevei cég önerőből, bárminemű állami támogatás nélkül jutott el odáig, hogy képes saját gyártású elektromos buszokkal indulni a tömegközlekedési tendereken! És a fejlesztések még nem álltak le: készül Ráckevén egy 18 méteres, csuklós hidrogéncellás busz is.

A drón

A bemutató másik főszereplője egy óriási drón volt, jókora palackkal a hátán. Ebben a palackban (dehogy palackban: 350 vagy 700 barra kalibrált, többrétegű falú tartályban) viszi magával azt a hidrogént, amelyből a multikopter hasára szerelt üzemanyagcella fejleszt elektromos áramot, amivel egy kis lítium-polimer akkut tölt a szabályzó elektronika.

A Goldi Mobility drónja nem amatőröknek szóló játékszer, sokkal inkább kutató-mentő feladatokra, határvédelemre való profi cucc

A méretek érzékeltetése végett ott ül a fején egy kis drónocska

A hidrogéndrón adatlapja

A hidrogéncellás megoldás lényege egyrészt a súlycsökkentés; az átalakított drónt a gyártó eredetileg négy darab, egyenként két és fél kilós akkuval szállítja, míg a hidrogéncellás rendszer a kis pufferakkuval ennek a tömegnek csak negyedét-harmadát teszi ki. A súlymegtakarításnál is fontosabb előny viszont, hogy a gép a pár liternyi nagynyomású hidrogénben sokkal több energiát tud magával vinni, mint akkuban tárolva tudna.

Az akár öt kilométeres repülési magasságot is elérő, analóg irányítású hidrogéndrón öt kilós hasznos tömeget szállíthat. A kiállított példány 40 szeres optikai zoomos normál és infrakamerát kapott. A videojel átvitele ezer méteren belül HD-minőségű, a képet arcfelismerő szoftver is képes kezelni. A hosszú repülési idejű, nagy hatótávolságú hidrogéndrón elsősorban rendvédelmi intézmények számára izgalmas eszköz; a kutatás-mentésben és a határvédelemben egyaránt hasznos holmi lehet.

Ez pedig egy sokkal kisebb drón tesztje a Playeren:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.