Monzában kitört az F1 történetének egyik legagresszívabb párharca

A gigászok háborúja egyre brutálisabb kezd lenni.

Két dologról egészen biztosan emlékezetes marad a múlt hétvégi Olasz Nagydíj: Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközéséről, valamit a McLaren – igazi csoda kategóriájába tartozó – kettős győzelméről.

A nemzetközi sajtó a világbajnoki címért küzdő két pilóta, Verstappen és Hamilton párharcát gigászok háborújaként, valamint brutálissá váló csataként jellemezte, valamint Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáihoz hasonlítja:

Corriere dello Sport (olasz): „Hamilton és Verstappen minden eszközt bevet az egymás elleni harcban, és mindketten meg vannak győződve arról, hogy igazuk van.”

La Stampa (olasz): „A Verstappen és Hamilton közötti csatát ezúttal nem a technika, hanem az erőszakosság döntötte el, és mindkettejük kiesését eredményezte.”

Il Messagero (olasz): „Max Lewis ellen: gigászok háborúja. Hamilton egész hétvégén szürke és ügyetlen volt, a Verstappen elleni párharcban viszont a büszkesége miatt nem akarta elengedni ellenfelét. Tette ezt egészen addig, amíg a két versenyautó ütközött, Verstappen pedig Hamilton fejére ugrott kétségbeesésében.”

Frankfurter Rundschau (német): „A szenzációs győzelmet arató Ricciardo újfent a cipőjéből ihatta az olasz pezsgőt, és megkínálta a másodikként célba érő csapattársát, Lando Norrist is. Miközben ők ketten elkezdték az ünneplést, Max Verstappen és Lewis Hamilton éppen a felelősség kérdését próbálta meg tisztázni a Formula–1-es világbajnoki cím megszerzéséért zajló őrült és mérgező párharc aktuális felvonása után. A képek magukért beszélnek, a győzelemért folyó harc pedig egyre inkább emlékeztet Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáira.”

Marca (spanyol): „Hihetetlen és kicsit szürreális nagydíj Monzában. Lewis Hamilton és Max Verstappen az ominózus silverstone-i ütközés után újfent egymásnak ment.”

Sport (spanyol): „Háború Verstappen és Hamilton között. A HALO fejvédőrendszer megelőzött egy tragédiát.”

A két pilóta egymásra mutogat:

(Fotó: formula1.com)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.