Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Morgan SP1 olyan kifinomult, mint egy méretre készített olasz öltöny, elsősorban azért, mert tényleg méretre  jobban mondva megrendelésre  készítették.

Hihetetlen, de a patinás brit gyártónak 105 év alatt most jutott eszébe először, hogy rengeteg pénzt lekaszálhatnának, ha néha kifejezetten megrendelésre is gyártanának egy-egy autót, az első próbálkozásuk alapján pedig érdemes lenne megmaradniuk ezen az úton.

A Morgan abból a szempontból könnyű helyzetben volt, hogy aki tőlük rendel autót, az nyilván nem akar majd szénszálas hátsó spojlert meg Recaro üléseket a kocsiba, ugyanakkor a szerencse is melléjük szegődött, hiszen a megrendelő láthatólag pontosan tudta, hogy mit akar.

A Morgan formatervezői gyönyörűen ötvözték egymással a klasszikus és a modern stílust, a tető, a hátsó sárvédő és a kocsi hátulja például kifejezetten sportautókra emlékeztet, de az SP1 összességében így is klasszikusabbnak és érettebbnek hat, mint a 2009-es Lifecar tanulmány, ami alapján a formaterv készült.

A kocsit ugyanaz a 3,7 literes V6-os Ford motor hajtja, ami már a Morgan V6 Roadsterben is bizonyított, ezen kívül az SP1 új felfüggesztést, egyedi motorelektronikát és sport kipufogórendszert is kapott.

A kocsi belsejében nem meglepő módon a minőségi bőr és fa együttese dominál: még az infotainment rendszert üzemeltető iPadet is bőr pántok tartják a szinte művészi szinten kidolgozott, fából készült műszerfal közepén. Egy szó mint száz, ez az autó szinte tökéletes.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.