Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A pletykák ellenére a francia csapat még nem vette meg a Lotust.

A Lotus F1 vezérigazgatója, Matthew Carter kijelentette, hogy a paddockos pletykák ellenére a Renault még nem tett lépéseket feléjük, és nem akarta még felvásárolni őket. Az elmúlt hónapokban a Renault többször is kijelentette, hogy elképzelhető opciónak tartja, hogy a jövőben ne csak motorbeszállítóként, hanem gyári csapatként is szerepeltesse magát, újra. Régebben éppen a Lotus alapjait fektették a gyári Renault csapatra, így a Lotus okos megoldának tűnne, ha nem szenvednének pénzügyi gondokban.

„Mint a vezérigazgató, tudok minden egyes ajánlatról, licitről, vagy akármiről, ami történik. Tudom, hogy a Renault keresi a lehetőségeket, hogy jobban része legyen a sportágnak, de többet nem tudok. Annyit tudok, hogy a motorokkal gond van és ezt minél hamarabb meg kéne oldaniuk. Tudom, hogy mi is jelöltek vagyunk, és mi lennénk a legjobb választás, de még nem tettek ajánlatot, nem fejezték ki felénk az érdeklődésüket. Szerintem ők is tudják, hogy jelenleg az a feladatuk, hogy megjavítsák a motort.”

„Genii, aki jelenleg felelős a dolgokért kifejtette, hogy nem eladó a Lotus. Nem szeretnék jelenleg eladni. Mind üzletileg, mind a csapat szempontjából jó úton haladunk, és ez a fontos. Mercedes motorokra váltottunk, és folyamatosan javulunk. Ráadásul 2020-ig van szerződésünk a Mercedesszel, és nem szeretném, ha motorokat váltanánk.”

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.