Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyszer már megépítette a világ leggyorsabb fűnyíróját a Honda, akkor a motorkerékpár-motorral szerelt kistraktorral rekordot döntöttek. Most elkészült az őrült kerti gép utódja, sokkal izmosabb motorral.

Még a Top Gear legendás korszakában Stig is nagyon élvezte a Honda rekorder fűnyíróját, már amennyire sejthetjük, hogy Stig örömét leli bármiben is. A 2013-ban épített Mean Mower motorját a Firestorm motorkerékpárból származó ezer köbcentis, 109 lóerős motorra cserélték, amivel a fűnyíró 4 másodperc alatt gyorsult százra és 210 km/órával száguldhatott.

A rekordot azóta megdöntötték, ezért a Honda most nekiállt egy még izmosabb fűnyírót építeni. Az alapokat ezúttal a HF 2622 típusú kistraktor adta, amit a brit túrakocsi-bajnokságban szereplő versenycsapattal építettek át. A motorja például csaknem kétszer olyan erős lett, a CBR1000RR Fireblade SP ezer köbcentise 190 lóerőt ad le 13 ezres fordulatnál.

Az éles próbája még hátravan, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy a Honda ezzel vissza tudja szerezni a világ leggyorsabb fűnyírójának címét.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.