Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A francia istálló menti meg a teljes anyagi csődtől és szégyentől a Lotust.

Az Autosport információi szerint, most már teljesen biztos, hogy a Renault, az F1 egyik régi és szép időket látott csapata újra visszatér. A francia gyártó kész arra, hogy befizesse a Lotus számláit, és átvegye az irányítást a csapat felett. A számla azonban nem kicsi, becslések szerint 4 millió dollár, amivel a csapat a brit királynő kincstárának tartozik. Az Egyesült Királyság kormánya már lépéseket is akart tenni a Lotus ellen, beidézték őket a bíróságra is.

Aki egy kicsit is régebb óta figyeli a sportágat, az tudhatja, hogy a Lotusnak semmi, de semmi köze nincsen a hasonló nevű autógyártóhoz, csupán 1981-ben alakult, és rengetegszer változtatott nevet és tulajdonosokat. Először Toleman volt a nevük, aztán lettek a Benetton. A Renault 2000-ben vette meg a csapatot, de aztán továbbadta a Genii Capitalnak 2009-ben. A Lotus Enstone-ban verte fel a főhadiszállását, nyert már világbajnokságot Schumacherrel 1994-95-ben Benettonként, majd 20005-06-ban Fernando Alonsóval, de azóta sem tudtak semmi érdemlegeset felmutatni.

A Renault nem csupán az irányítást akarja átvenni, de olyan szinten saját csapatként kívánja futtatni, hogy a jelenleg legjobb Mercedes motorokról Renault-ra váltana, ami azért vicces, mert a Lotus idéntől használt Mercedest, és hosszú távú szerződésük van. Miután kifizették a számlát és elintéztek minden egyéb tranzakciót, akkor a Lotus, mint név, márka és imidzs megsemmisül, és egy újjászületett Renault-ot láthatunk majd, akik még a pilótákat sem biztos, hogy megtartják.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.