Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Audi neve mára egybefonódott a quattróval, nem csoda hát, hogy sportkocsijuk, az R8 is összkerekesként jött ki. De ha már a testvérmodell Lamborghini Huracánnak van hátsókerekes változata, akkor az Audi is csinált egyet. Igaz, nem jut mindenkinek belőle.

Frankfurtban láttunk egy Audi R8-at, amin csak a szemfülesek fedezhették fel, mitől különleges. Az orráról hiányzott a quattro táblácska, a helyét egy Audi Sport felirat vette át, a rendszámtábla helyén pedig ott a neve: R8 V10 RWS. Az utolsó betűszó a lényeg, ami a Rear Wheel Series rövidítése.

Mivel már az R8 testvérmodelljéből, a Lamborghini Huracánból is készült hátsókerekes változat, az Audinál is kézenfekvő volt, hogy kihoznak egy ilyet. V10-es motorja ugyanúgy 540 lóerős, mint az összkerekesé, de a tömege csak 1590 kilogramm, 50-nel kevesebb a quattrónál.

Spyder változatban is készül, ami 1680 kilogrammot nyom, 40-nel kevesebbet a quattrónál, és egy tizeddel több idő kell neki a százra gyorsuláshoz. Az RWS nem tanulmányautó, meg lehet venni, de nem mindenkinek, ugyanis csak 999 példányt gyártanak belőle.

 

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.