Az Audi neve mára egybefonódott a quattróval, nem csoda hát, hogy sportkocsijuk, az R8 is összkerekesként jött ki. De ha már a testvérmodell Lamborghini Huracánnak van hátsókerekes változata, akkor az Audi is csinált egyet. Igaz, nem jut mindenkinek belőle.

Frankfurtban láttunk egy Audi R8-at, amin csak a szemfülesek fedezhették fel, mitől különleges. Az orráról hiányzott a quattro táblácska, a helyét egy Audi Sport felirat vette át, a rendszámtábla helyén pedig ott a neve: R8 V10 RWS. Az utolsó betűszó a lényeg, ami a Rear Wheel Series rövidítése.

Mivel már az R8 testvérmodelljéből, a Lamborghini Huracánból is készült hátsókerekes változat, az Audinál is kézenfekvő volt, hogy kihoznak egy ilyet. V10-es motorja ugyanúgy 540 lóerős, mint az összkerekesé, de a tömege csak 1590 kilogramm, 50-nel kevesebb a quattrónál.

Spyder változatban is készül, ami 1680 kilogrammot nyom, 40-nel kevesebbet a quattrónál, és egy tizeddel több idő kell neki a százra gyorsuláshoz. Az RWS nem tanulmányautó, meg lehet venni, de nem mindenkinek, ugyanis csak 999 példányt gyártanak belőle.

 

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon