Olvashattál már olyan híreket, amikor az önvezető módba kapcsolt Tesla balesetezett, de bármennyire is úgy tűnik, hogy képes átvenni tőlünk a vezetést az autó, valójában még nem, és most ezt mutatja meg a gyakorlatban egy kutatóintézet.

Autopilot a neve a Tesla önvezető módjának, de valójában ebben az esetben sem robotpilótáról van szó, amit bekapcsolva kényelmesen hátradőlhetsz, és újságot olvashatsz, hanem csak egy vezetéssegítő rendszerről, ami a hosszú, monoton utakon leveszi a terhet a válladról azzal, hogy beszáll a kormányzásba. Figyelni azonban még neked kell, ahogyan minden más autóban, és hogy miért, azt most egy teszttel mutatja meg a Thatcham Research intézete.

A zárt pályás teszten a Tesla Model S önvezető módba kapcsolva egy Mercedes mögött halad, majd amikor az hirtelen sávot vált, mert előtte áll egy autó, akkor a Tesla már nem tud mit kezdeni vele. Hiába fékez, nem lehet elkerülni az ütközést, és az akadály csak a tesztpályán van fóliából. Hasonló veszélyeket hordoz, ha a sávtartó rendszerekre hagyatkozva elengedjük a kormánykereket, mert az autó a kanyarban átsodródhat a szemközti sávba.

A tanulság egyszerűen megfogalmazható,

csak abban segítenek, hogy kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyék az utat, ha tudjuk, hogyan kell használni őket.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon