Mutattuk a jövő kormánykerekét, most itt a hozzá tartozó autó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kormánykereket is újra feltalálná a Jaguar azzal a koncepcióval, amivel a 2040-es évek közlekedését vázolták fel. A vezetés élményéről még akkor sem kellene lemondanunk, de ha akarjuk, elég lenne csak a mesterséges intelligenciával felvértezett kormányszerűséget megvenni.

A jövő kormánykereke talán nem is kerek lesz, hanem egy kisebb, jobban kézbe illő darab, amin már gombok sincsenek, mert mindent hangvezérléssel irányíthatunk. Sayer a neve annak a mesterséges intelligenciának, amit a Jaguar vázolt fel a jövőképében, és ami képes lesz megtervezni az utunkat, és válaszolni minden felmerülő kérdésünkre.

2040-ben a Jaguar elképzelése szerint az elektromos hajtású és önvezető autók már átvennék az utakat, de a vezetés élményéről akkor sem kellene lemondanunk, ha akarjuk, továbbra is megkergethetjük a kocsit. De az unalmasabb szakaszokon, vagy ha éppen dolgozni vagy pihenni szeretnénk, akkor nyugodtan átadhatjuk a vezetést.

Most azt is megmutatták, milyennek képzelik a jövő Jaguarját. Egy kompakt méretű autóról van szó, aminek az utasterében 2+1 ülés kapott helyet, ezeket pedig egymáshoz képest eltolva építették be, hogy mindenkinek kényelmes legyen. Ha pedig úgyis az autó vezet, akkor akár egymással szembe is lehet fordítani az üléseket.

A jövőben talán nem is kellene megvennünk egy autót, ha csak időnként van rá szükségünk, akkor ott az addigra nagy teret nyert autómegosztás. A Jaguar szerint elég lenne csak ezt a csinos kis kormánykereket megvenni és hazavinni, amivel bármikor házhoz hívhatunk egy éppen az igényeinknek megfelelő autót.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.