Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha nemrég szerezted a jogosítványodat, akkor még el fog telni egy kis idő, mire elég rutint szerzel az utakon ahhoz, hogy magabiztosan közlekedj. De akkor sem éri meg drog vagy alkohol fogyasztása után autóba ülni, és hogy megtudd, mennyire veszélyes dolog ez, elég elmenni ősszel a Ford ingyenes tréningjére.

Európában közlekedési balesetben veszti az életét a legtöbb fiatal, és ebben nemcsak a friss jogosítványosok rutintalansága, hanem a meggondolatlanság is nagy szerepet játszik. Ha drogosan, ittasan, vagy akár másnaposan ülsz autóba, és még a mobilt is nyomkodod menet közben, akkor nem csoda, hogy rossz vége lesz a dolognak. Magyarországon a közlekedési balesetben megsérültek vagy életüket vesztettek negyede 25 év alatti, és ez ellen tenne most új kezdeményezésével a Ford.

Driving Skills for Life a neve a programnak, ami már világszerte évek óta fut, és most hozzánk is elhozták. Nem egyszerű vezetéstechnikai tréningről van szó, bár az képezi az alapját, hanem olyan meggyőző programról, aminek a végén rájössz, hogy

A legjobb az egészben az, hogy ha 18-24 éves vagy, esetleg nemrég szerezted a jogosítványod, akkor a Driving Skills for Life programra teljesen ingyenesen jelentkezhetsz. Szeptember közepén tartják az első fordulót, amire már fel lehet iratkozni, a négy félnapos tréningen összesen 320 embernek lesz hely.

A vezetéstechnikai tréning mellett a program érdekes része az a néhány öltözet, ami a tudatmódosító szerek hatását szimulálja, hogy megtudd, mennyire nem érdemes ezeket használva autóba ülnöd. A Ford olyan spéci ruhákat készített, amibe bújva a drogok, az alkohol vagy a másnaposság hatását akkor is érezheted, ha nem éltél ezekkel a szerekkel.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.