Nem is olyan tragikus a Forma–1

Az FIA elnöke, Jean Todt szerint nem kell itt semmiféle elrontott sportágról beszélni, a 2017-es szabályok nem bizonyítják a Forma–1 rossz irányba haladását.

Mit sem hallunk mostanság, csak kritikákat az autósportról, hogy a Red Bull dominanciát a Mercedes követi, alig vannak már nézők a lelátókon, a kiscsapatok folyamatosan esnek ki, és ez tarthatatlan. Todt, aki Max Mosleyt váltotta a FIA élén, bevallotta, az F1 nem tökéletes, de egyáltalán nem menthetetlen.

„Az én feladatom az, hogy a szituációt ne csupán egy oldalról nézzem. A Forma-1 még mindig a motorsport legfelső szintje és mindig lehetne mit javítani. Sajnos az emberek, akik itt dolgoznak, nem mindig pozitív színben tűntetik fel a dolgokat és a költségek is magasak, ez tény” – nyilatkozta Todt a francia Nice Matin magazinnak.”

„Nagyon nehéz ezeket a költségeket csökkenteni, mert kevés lehetőség van alkudozni. A legszembetűnőbb probléma a csapatok bevételei, de ebbe az FIA nem avatkozik bele. Én például támogatom az új motorok ötletét, de a csapatok közül néhányan túl drágának találják őket, ezért a beszállítóknak például el kell fogadniuk, hogy kevesebbért tudják őket értékesíteni. Ezeken a dolgokon dolgozunk folyamatosan és remélem, hogy sikerül is mindent megoldanunk.”

„Úgy gondolom, hogy a sportág abszolút rendben van. Nem beszélünk soha a pozitív dolgokról, mindig csak a negatívumokról van szó. A Mercedes dominanciájával sincsen különösebb probléma. A Roland Garroson például a legutóbbi 10 versenyből kilencet nyert meg Rafael Nadal. Ez talán azt jelentené, hogy meg kell változtatni a tenisz szabályait. Nem, egyszerűen csak nála kell jobbnak lenni, és ez az F1-ben sincs másképpen.”

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon