Nem túl menő ötletekkel állt elő a Forma–1 új tulaja a sportág logójának megváltoztatására, az embléma készítője viszont nem támogatja a cserét.

A Liberty Media számos újítás mellett az F1 több mint két évtizede használt logóját is meg akarja újítani, mert ugye nem lehet minden ugyanaz, mint Bernie Ecclestone idején volt. Az új tulaj persze nem csak a levegőbe beszél, előállt három emblémaötlettel, amik viszont legalább annyira parádésak, mint a magyar labdarúgó-válogatott idei eredménye Andorra vagy Luxemburg ellen.

Erre ismét előkerült a Be Seven Feet Apart című dizájnblog júliusi interjúja, amit a sportág egyelőre még használatos logójánák tervezőjével, Phil Carterrel készítettek:

A jelenlegi emblémát 1994-ben tervezték (azóta is használja a sportág), az ötlet egy fiatal tervező fejéből pattant ki. A Formula-1 energiáját és izgalmát akarták megragadni: először az F betű körül játszottak, majd ezután felismerték, hogy egy kis manipulációval az 1-es bal fele meg is van, a másik felét pedig a sebesség sávjai formálták meg.

És ha ebből nem lenne világos, hogy mit akarna ezzel mondani az ember, akkor elég egyértelműen is elmondta véleményét:

Ennek ellenére szerinte egy apró baj van vele:

„Még a feleségemnek is csak 4 évvel ezelőtt tűnt fel! Most már egy állandóan bővülő PDF-et vezetek azokról az emberekről, akik 20 év után vették észre az 1-est!”

Vagyis nem annyira könnyű észrevenni rejtett 1-est.

(Forrás / fotó: Formula.hu / Twitter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon