Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A többi autógyártóhoz hasonlóan a Nissan is készült tanulmányautóval a tokiói autószalonra, de olyannal, ami akár holnap gyártásba kerülhetne. A divatosan letisztult formájú Ariya a Leaf és a Qashqai sikerét hozná, amikor valóra válik.

A kompakt crossover Qashqai és az elektromos úttörő Leaf a Nissan két legjellemzőbb modellje, és ezeknek a sikerét egyesítené a japán márka következő nagy dobása.

A két évvel ezelőtt bemutatott IMx Concept már kijelölte az irányt, az idei tokiói autószalonon leleplezett Ariya Concept pedig azt mutatja meg, milyen lesz a gyártásba kerülő változat.

A teljesen LED-es fényszórókat szűkre húzták, a hűtőrácsot teli burkolattal helyettesítették, a hátsó lámpákat pedig a mai divat szerint fénycsíkkal kötötték össze. 21 colos kerekeivel az Ariya akár holnap a kereskedésekbe kerülhetne, és vennék is.

de nemcsak szélesebb, hanem alacsonyabb is nála, ez pedig jót tett az arányainak. Ha ezt a vonalat viszi tovább a Qashqai utódja is, akkor borítékolható a Nissan sikere. A karosszériára hagyományos visszapillantó tükrök és kilincsek kerültek, ami szintén azt jelenti, hogy közel a gyártása.

A belső tér sem egy tanulmányautóra, hanem egy modern crossoverre emlékeztet.

A karcsú küllős kormánykerék mögött két 12,3 colos képernyőt találni a Mercedesek stílusában, és érdekesség, hogy a famintás betétre háttérvilágítású kapcsolók kerültek. Az ülések közti panelen ott az irányváltó kapcsolója, és más nem is nagyon kell a vezetéshez.

A műszaki felépítéséről még nem árult el részleteket a Nissan, de

az akkumulátor egy feltöltése 600 kilométeres hatótávot ígért. A végleges számokat még meglepetésnek tartogatja a Nissan, de az Ariya végleges változatára már nem kell sokat várni.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.