A GT-R legújabb generációja igazi remekmű, nem véletlen, hogy már több mint egy évtizede szinte változatlanul gyártja a Nissan. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne átépíteni, mondjuk egy hegyi versenyre.

Nagyon eltalálta a Nissan a GT-R formáját, és ez az, ami nem nagyon érvényesül a képeken látható versenyautón. A Franco Scribante Racing műhelyében szárnyakkal rakták tele a japán sportautót, nemcsak hátulra került hatalmas légterelő, de még az orrára is, amitől elsőre alig lehet felismerni. A rengeteg szárnynak és a gigantikus diffúzornak megvan az oka, ez a GT-R ugyanis egy hegyi felfutó versenyre készült, ahol a leszorítóerő mindennél lényegesebb.

Más részletet nem árultak el az épülő versenyautóról, de a motortérbe pillantva úgy tűnik, hogy a 3,8 literes biturbó V6-os sem maradt érintetlen, a gyári 600 lóerő helyett körülbelül 1000 lóerős teljesítményre számítunk. A nagyszárnyas GT-R-t egy dél-afrikai futamon vetik be, de reméljük, hogy később más versenyeken is találkozunk vele.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon