Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autók úttörője a Nissan, és az egyik legnagyobb számban eladott villanyautó a Leaf, de a japán márkánál nem ülhetnek a babérjaikon. Már a következő generációs hajtásláncot tesztelik, ami jóval erősebb lesz.

A Leaf második generációja nemcsak fejlettebb, hanem erősebb is lett az elődjénél, 147 lóerővel, és a nagyobb akkumulátor mellé 214 lóerővel kapni.

A Nissan most egy ennél is nagyobb teljesítményű elektromos hajtást tesztel: az átépített Leaf prototípusába két elektromotort szereltek, összesen 309 lóerővel és 680 Nm nyomatékkal.

Mivel lassításkor az első és hátsó villanymotorok is visszatermelnek, az autó nem bólint, ami az utasoknak is kényelmesebb. A Nissan egyelőre nem árulta el, milyen gyors lett a 309 lóerős Leaf, de már a jelenlegi modellek is 6,9 és 7,9 másodperc alatt érik el a százas tempót.

A szélesített kerékjáratok és a műszerfalra tett 12,3 colos képernyő sejteti, hogy

egy középkategóriás crossover. Már a formáját is előrevetítették, a tokiói autószalonon leleplezett Ariya Concept jól mutatja, hogyan fog kinézni a Nissan következő nagy dobása.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.