Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pár éve a Nissan nagyot dobott azzal, hogy egy GT-R hajtásláncát szerelte egy Juke alá. Közben egy másik műhelyben továbbgondolták a koncepciót, ugyanis nemcsak egy Qashqait láttak el a motorral, de alaposan meg is izmosították, amivel most rekordot döntöttek.

Nem volt széria az a Land Cruiser sem, amivel a Toyota éppen egy éve döntött rekordot, hiszen a luxusterepjárót rendesen leültették, az 5,7 literes V8-as motorjának teljesítményét pedig 2000 lóerőre növelték, amivel 370 km/órás sebességet értek el. Most egy hasonló teljesítményű, de kompaktabb SUV-vel döntötték meg ezt a rekordot.

A Severn Valley Motorsport már évek óta dolgozik azon a projekten, ami egy előző generációs Qashqai+2 és egy GT-R házasításával született. Az alaposan átalakított crossoverbe a Nissan sportautójának hajtáslánca került,

Nemrég pedig ki is próbálták, mire képes a szörnyeteg, és rögtön rekordot döntöttek vele. Az első próbálkozás nem sült el jól, hiszen 190 km/óránál harmadikban elforogtak a kerekek és kicsúszott az autó, de szerencsére senkinek nem lett baja. Jött aztán a rekordfutás, aminek az eredménye 237,6 mérföld lett óránként.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.