Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Genfben leplezte le a Qashqai megújult változatát a Nissan. A sikeres crossover bevált formája nem változott, de a részletei szebbek lettek, a belseje igényesebbé vált, és egy igazán előremutató technológia is került bele.

Mire megtanultad leírni a nevét, a kategóriát teremtő Qashqai a piac egyik legkedveltebb típusa lett, a menetelést pedig a 2013-ban megjelent második generáció is folytatta. Most itt az idő a ráncfelvarrásra, amit nem aprózott el a Nissan. Persze a bevált arányokon nem változtattak, de szinte minden részén találsz valami újdonságot.

Például új lett a Qashqai arca. Megmaradt a Nissan-embléma körülötti V-alakú hűtőmaszk, de fekete keretet kapott, a fényszórók immár teljesen LED-esek, és a hátsó lámpákban is LED-ek világítanak. Újak az érdekes textúrájú, akár 19 colos könnyűfém kerekek, és most került fel a karcsúbb cápauszony-antenna is a kocsira.

Még meggyőzőbb lett a Qashqai minősége belül. Jobb fogású az új kormánykerék, és az anyagok is igényesebbek lettek. A csúcsmodellben például elektromos állítású, memóriás bőrülések vannak, olyan óraszíj-mintával, mint amit a Citroen vezetett be a DS3-ban. Mostantól hét hangszórós Bose hifit is rendelhetsz az autóhoz.

De nem ez a legfontosabb technikai újdonság. A Nissan hamarosan a Qashqai felszereltsége közé is felveszi a Pro Pilot rendszert, ami egy félig önvezető asszisztenst takar. Az autó képes lesz egymaga fékezni, gyorsítani, és tartani a sávot, hogy pihentetőbb legyen a hosszú utazás. A megújult Qashqai várhatóan idén nyáron érkezik a kereskedésekbe.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.