Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Európa legnépszerűbb crossovere megújult, és jelentős prémium fejlesztéseket kínál, melyek alapjául a 2,3 millió tulajdonos véleménye szolgált.  

A Nissan Qashqai, Európa legnagyobb számban eladott városi crossovere, jelentős fejlesztéseken esett át. Új kimagasló formatervet, technológiákat és teljesítményt kínál, melyek tovább erősítik prémium státuszát.

Mint minden Nissan jármű esetében, itt is minden frissítés az ügyfelekre és az ő visszajelzéseikre koncentrál – függetlenül attól, hogy apróbb módosításról vagy mindenre kiterjedő átdolgozásról van szó.

Már 2007-es bemutatásakor is valódi úttörőnek számított a Qashqai, és azóta is magabiztos vezethetőségéről ismert. A legszembetűnőbb változások az új Qashqai külső megjelenésén láthatóak. A Qashqai elejét teljesen átdolgozták, minden változat új, integrált első lökhárítót kapott. Az átdolgozott orr-rész középpontjában a Nissan ikonikus „V-motion” hűtőrácsának legújabb változata áll, mely a megújult Nissan márkajelvényt öleli körül.

Megújult a LED-es nappali világítás, mely a lámpatest felső részén halad keresztül. A tompított fényszóró megkapta az Adaptív Elsőfényszóró-rendszert. A rendszer dinamikus kanyarkövető fényszórók használatával, illetve a sebesség és kormányzás elemzésével segíti a kanyarodás ívének megvilágítását.
Egy ötödik felszereltségi szint is megjelent, a Tekna+ megteremtve ezzel a tökéletes Qashqai-t.

Az utastérbe beszállva a legszembetűnőbb változás az új D-alakú kormánykerék, mely egyenes alsó része megkönnyíti a be- és kiszállást, mindemellett sportosabb megjelenést ad a belső térnek.

A Nissan európai kínálatában most először az utastérben monoform kialakítású új, kiváló minőségű nappabőr ülések találhatóak 3D párnázással.
A csúcsminőségű audiorendszert hiányoló vásárlói visszajelzésekre válaszul a Tekna+ felszereltségi szint része lett a teljesen új fejlesztésű nyolchangszórós hangrendszer. A rendszert a BOSE – a Nissan prémium audiomegoldásokat biztosító partnere – szállítja, és a következő elemekből áll: két darab 25 mm-es magassugárzó a szélvédő aljánál, 165 mm-es mélysugárzók az első ajtókban, és egy-egy 130 mm-es középsugárzó a hátsó ajtókban. A pótkerék üregében található különleges kialakítású 7,7 literes rekeszbe két 115 mm-es mélysugárzó került. A 8 csatornás, egyedi hangszínszabályzóval ellátott digitális BOSE erősítő az utasülés alatt található.

A Qashqai új Nissan Intelligent Mobility technológiákat is kapott. Most először érhető el a hátsó keresztirányú forgalom figyelmeztetés, az Intelligens Vészfékezési Asszisztens immár gyalogosfelismerő képességgel is rendelkezik, újdonság még az Álló Helyzeti Asszisztens, mely a visszagurulás-gátlót egészíti ki.
A rugalmasság és a szabadság újabb szintjét kereső ügyfelek számára az új Qashqai a Nissan ProPILOT nevű önvezető rendszerével innovatív és új lehetőséget fog nyújtani. A ProPilot autópályán akár sűrű forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál képes a kormányzás, a gázpedál és a fékek kezelésére, amennyiben nincs szükség sávváltásra.

Az új Qashqai is ötcsillagos biztonsági minősítést kapott az Euro NCAP-tól.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.