Norris elmondta a győzelmébe kerülő döntésének okát

Vállalja a felelősséget és mint mondja: „Egyszerűen megszakad a szívem.”

Sokáig úgy tűnt, hogy Lando Norris a szombati időmérő után a vasárnapi versenyt is megnyerheti Szocsiban. Az eső azonban elmosta a fiatal brit első futamgyőzelmét – helyette Lewis Hamilton ünnepelhette a 100. elsőségét – és végül csak a hetedik lett.

Az történt ugyanis, hogy hat körrel a vége előtt megérkezett az eső Szocsiba, a 17. körtől élen autózó Norris viszont úgy döntött, hogy nem megy ki a vizes pályára való gumikért, inkább megpróbálja slickeken bevinni a célba a McLarent. Ez pedig nagy hibának bizonyult, a brit szenvedett, nem tudta pályán tartani az autót, és csak egy bukóterezés után látta be, hogy nem ússza meg a bokszkiállást.

Csakhogy Hamilton a második helyről bevállalta a kényszer szülte extra kerékcserét, vizes gumikon pedig pillanatok ledolgozta az így szerzett hátrányát a pályán csúszkáló Norisszal szemben.

A McLaren-pilóta természetesen csalódott és vállalja a felelősséget:

Norris azt is elmondta, miért határozott így:

Összegezve a mclarenes érzéseit:

Norris óriási tehetség, a McLaren pedig egyértelműen felfelé ívelő pályára állt, egészen biztosak lehetünk benne, hogy látjuk még a dobogó legfelső fokán a most 21 éves pilótát.

Eközben...

Ugyanakkor a kérdés az...

(Forrás: Sky Sports, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.