Tatiana Calderón 2019-ben már Forma–2-ben fog versenyezni, azaz a Forma–1 előszobájába lépett.

A 25 éves kolumbiai lány három F3-as, majd három GP3-as idény után ülést kapott a Mercedeshez köthető Arden F2-es csapatnál, vagyis ő az a pilótanő, aki jelenleg a legközelebb áll az F1-hez.

Arden Motorsport on Twitter

We welcome @TataCalde back to Arden for the 2019 @FIA_F2 Season! #LetTheSeasonBegin #DareToBeDifferent #ThisGirlCan https://t.co/OiTg9Kd7yE

Egyébként Tatiana számára nem lenne teljesen idegen a királykategória, az előző két szezonban ugyanis a Sauber/Alfa Romeo fejlesztő- és tesztpilótája volt. Egy komoly akadályt viszont még le kell küzdenie az F1-hez, mégpedig azt, hogy nincs szuperlinc-pontja, ugyanis az F3-ban és a GP3-ban összesen lehúzott hat idény alatt nem sikerült olyan helyezést elérnie, ami pontot ért volna.

Az F1-es szerepléshez 40 pontot kellene szereznie, az F2-ben az első három 40, a negyedik 30, az ötödik 20, a hatodik 10 licenszpontot kap.

A pilótanők lehetséges F1-es versenyzői szerepvállalásának lehetősége egyébként eléggé megosztja a szakmát, mindenesetre a női F1 szépen lassan csak kialakul:

(Fotó: tatianacalderon.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon