Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most már szabadidő-terepjárót is vehet a Bentley emblémájával, aki erre vágyik, de a behemót Bentayga helyett mutatunk egy izgalmasabb megoldást. Nemrég készültek el ennek az off-road Continental GT-nek az átalakításával.

A jelenleg kínált luxusautóikat nézve könnyen elfelejthetjük, hogy a Bentley a múlt század elején olyan kalandorok márkája volt, akik nem féltek valami hajmeresztően újat kipróbálni. Nekik biztosan tetszene ez az átalakított Continental GT, ami focistakupéból kőkemény terepgép lett, bátran nekivágnánk vele az ismeretlennek.

A futóművét legalábbis látszólag erre készítették fel, és a sárvédők szélesítései alá is méretes terepgumik kerültek. Az 560 lóerőre és 600 Nm nyomatékra képes 6 literes W12-es motor és az összkerékhajtás már gyárilag megvolt, a tetőfényszóró, a tetőcsomagtartó és a tetőre tett pótkerék azonban még hasznos lehet, ha tényleg elhagynánk vele a lakott területeket.

Nemrég készült el az átalakítással a hollandiai Classic Youngtimer Consultancy, és most eladósorba került a Continental GT, aminek a belseje is elég pompás. Az alapokat egy 2004-ben gyártott autó adta, ami eddig 85 ezer kilométert futott, tehát bőven van még lehetőségünk új élményeket szerezni vele. Az árát azonban csak komoly érdeklődőnek árulják el.

Nem ez az első terepesített Continental GT, itt ez a vaddisznó-kivitel is:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.