Olyan bőrbe kötött Kispolszkit kap Tom Hanks, hogy leesik tőle az állad
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Addig viccelt azzal Tom Hanks, hogy kapott egy Kispolszkit, hogy tényleg adnak neki egyet. Méghozzá nem is akármilyet: a Fiat 126p szülőhelyén készítettek egy igazán egyedi, bőrbe kötött példányt, ami stílusosabb, mint amilyen a lengyel kiskocsi valaha volt.

Most már tényleg elsütheti Tom Hanks a Twitteren, hogy „Olyan izgatott vagyok, itt az új autóm!” Amíg az Inferno forgatása alatt Budapesten járt, háromszor is fotózkodott az utcán parkoló Kispolszkival, és mivel ennyire megtetszett neki a lengyel kiskocsi, most tényleg kap egyet. Bielsko Biala, a 126p szülőhelye ajándékoz neki egy példányt, aminek a felújításával most készültek el.

Nem akárkire bízták a munkát, az extravagáns belsőterekről ismert lengyel Carlex Design végezte el az átalakítást, és nem túlzás azt állítani, hogy mesterművet alkottak. Kispolszki sosem volt ilyen stílusos, mint ez a darab, még az olasz eredetije sem. Azon túl, hogy aprólékosan felújították a karosszériát, a belsőt szinte teljes egészében bőrbe kötötték.

Ezt a Kispolszkit a részletek teszik igazán érdekessé. Mivel Tom Hanks az írógépeket is gyűjti, ezért a műszerfal kapcsolói régi írógépek billentyűiből készültek, de az ülések hátuljára erősített bőrtáskák is megérnek egy pillantást. A sebességmérő számlapján és a 126p hátulján lévő feliratok pedig arról tanúskodnak, hogy ebből a modellből csak ez az egy példány létezik.

Tom Hanks még legfeljebb csak képen látta a kis Fiatot, amit a minap mutattak be Bielsko Bialában, majd novemberben szállítják át neki az Egyesült Államokba. Az eredményt látva bátorítjuk a nálunk forgató színészeket, bátran pózoljanak keleti blokkos autócsodákkal.

A korábbi cikkünkben azt is megnézheted korabeli képeken, hogyan készült a Kispolszki.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.