Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csak idő kérdése, mikor árasztják el az önműködő autók mikor az utakat, és bár sejtésünk szerint nem Budapest lesz az első város, ahol a teljesen automatizált közúti közlekedés megvalósul, a 2046-ra tervezett robottaxi nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott ötletnek.

Ruppert Dániel tervezett már Mercedest és luxusvitorlást is, a legérdekesebb tanulmánya viszont mégis a Taxi BP, ami az eddigieknél kényelmesebb és modernebb közlekedési formával kecsegtet: az egy gombnyomással rendelhető taxi teljesen automata, a fényre sötétedő panorámaablakok és a levehető vászontető pedig garantálja, hogy az utasok zavartalanul gyönyörködhessenek a főváros szépségeiben.

A jármű tervezésekor Ruppert a fiákerekből merített ihletet, a régi bérkocsik stílusjegyei nem csak a taxi alakjában, de például az egymással szembe fordított ülésekben is visszaköszönnek. A taxi a négykerék-kormányzásnak köszönhetően a kis utcákban is tökéletesen elboldogul, ezenkívül teljesen környezetbarát, és nem int be, miután szabálytalanul leszorított. Mi már holnap szívesen látnánk Budapesten, sajnos a 2046-os időpont fájdalmasan távolinak tűnik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.