Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs már sok idő hátra a vadonatúj Corsa bemutatójáig, amit az is jelez, hogy az Opel megmutatta az álcázva tesztelt prototípusokat. A kisautó jóval könnyebb lesz az elődjénél, és rögtön az elejétől lesz belőle teljesen elektromos változat is.

A Corsa az Opel egyik legfontosabb típusa, és 1982, az első generáció bemutatása óta 13,6 millió példányt adtak el belőle, ezért nem csoda, hogy az idén érkező új szériára is nagyon figyelnek. A Corsa a Peugeot 208 testvérmodellje lesz, de a rokonság csak műszaki, egyébként teljesen egyedi megjelenést kap a németek kisautója. Most mutattak is néhány képet róla.

Már a végleges prototípusok utolsó tesztjeit végzi az Opel a saját próbapályáján és a lappföldi hidegben is, itt készültek a fotók az álcázott kisautóról. A képek szerint az új Corsa jobban hasonlít majd az Astrára, és a mérete is a kategória nagyobb példányai közé sorolja,

A karosszéria 40 kilogrammal, a motor 15, az ülések 10 kilóval könnyebbek, és még az alumínium motorházfedélen is spóroltak két és fél kilót. Az alapmodell, amit vélhetően háromhengeres szívómotorral szerelnek, csupán 980 kilogrammot nyom majd.

akárcsak a 208-ból, a felszereltségének pedig LED-es mátrixfényszóró is a része lehet, ami eddig csak nagyobb kategóriás autókban volt megszokott. A premiert még a nyáron megtartják, az első autók ősszel érkeznek a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.