Az első Zafira egy felfújt Astrának tűnt, amely véletlenül sem akarná, hogy észrevegyük – innen jutottunk el a dinamikát sugárzó családi kocsiig.

Oldalról nézve nincs nagy újdonság az Opel hétüléses formáján, szemből viszont, a fényszórókkal összeérő fényszórók szélesebbnek mutatják a kocsit, ami határozottan jót tesz neki. Belül a középre helyezett érintőképernyő és a kétórás műszeregység a leglátványosabb változás, de az új kormány is kedves gesztus a szépérzékű vevők számára.

Nem csak a külsőségek jelzik, hogy 2016 van: az infotainment rendszer az Apple CarPlayjel és az Android Autóval is kompatibilis, a hotspot pedig akár hét készüléket is képes kiszolgálni. Szerencsére megmaradtak a praktikus opeles megoldások, mint a középső sínen csúsztatható rakodóhely, a második sor kartámasszá alakítható középső ülése, illetve a padlóba süllyeszthető hatodik-hetedik ülés, és rendelhető a hátsó lökhárítóból kihúzható bringatartó is.

A motorválaszték felsorolását meg sem próbáljuk, hiszen a benzin- és dízelmotorok mellett LPG- és földgázüzemű változatban is kérhetők a Zafirához.

(Forrás: Opel)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon